För tredje gången...

... All Blacks.

Jag har aldrig tyckt att sport är roligt. Men när man gör det såhär, klipper ihop snygga scener och lägger på lite bra musik, så är det helt enkelt Fantastiskt!
 


Simply Beautiful

Hallelujah, The Jeff Buckley version, är min personliga favorit. Den är nästan fööör seg. Men den är som poesi; vacker, annorlunda och så förstås är det vissa bitar i texten som man inte förstår/ man får tolka fritt. Så som det är med en dikt.

image5

Stockholm i mitt hjärta.

Musik är kärlek

"Hurt" by Mr Johnny Cash

I hurt myself today
to see if i still feel.
I focus on the pain,
the only thing thats real.

The needle tears a hole;
the old familiar sting,
try to kill it all away,
but I remember everything.

(Chorus)
what have I become,
my sweetest friend?
Everyone i know,
goes away in the end,

and you could have it all:
my empire of dirt,
I will let you down,
I will make you hurt.

I wear this crown of thorns
upon my liars chair:
full of broken thoughts,
I cannot repair.

Beneath the stains of time,
the feelings dissapear.
You are someone else,
I am still right here.

What have I become,
my sweetest friend?
Everyone I know,
goes away in the end,

and you could have it all:
my empire of dirt.
I will let you down,
I will make you hurt.

If I could start again,
a million miles away,
I will keep myself,
I would find a way.

Den här låten är mest bara sorglig, men jag älskar den. Den är lite av en klassiker. Dessutom har den en riktig text, som är enkel men ändå betydelsefull. Vissa dagar är den helt enkelt rätt.


Bruce Springsteen med "I'm on fire"

Hey little girl is your daddy home
Did he go away and leave you all alone
I got a bad desire
I'm on fire

Tell me now baby is he good to you
Can he do to you the things that I don't do 
I can take you higher
I'm on fire

Sometimes it's like someone took a knife baby
Edgy and dull and cut a six-inch valley
Through the middle of my skull

At night I wake up with the sheets soaking wet
And a freight train running through the
Middle of my head
Only you can cool my desire
I'm on fire

För tillfället är den här nästan en plåga eftersom att den har fastnat i min hjärna, men det blir så att jag bara sjunger det jag kan. Vilket är första versen och nääästan början på andra. Men jag tycker verkligen om den. Sen har den här också en enkel text, den är ganska lätt att komma ihåg... Jag har inte hunnit lyssna så mycket på den, det är därför jag bara kommer ihåg väldigt lite, vilket kan gör det irriterande. Jag har inte hört så mycket av Bruce Springsteen men det jag har hört, tycker jag om. Min favorit av Bruce Springsteen är nog inte den här, utan det är Thunder Road. En mycket bra låt.

En till söndag


Rosor är röda, eller vita, blå, gula eller rosa eller...

En klok vän har precis beskrivit sig själv som en vissnande ros på hösten.

Det är egentligen väldigt fascinerande hur många olika sorters rosor det finns, hur omtyckta det är, hur många färger det finns och hur det är så speciella. Det finns ca 200 arter olika rosor, samma familj, men alla är unika. De växer olika säsonger, och på olika sätt.

Om jag vore någon slags ros så är jag nog en vinterros, verkar iförsej inte finnas något sådant. Men jag är nog det i alla fall, med rosknopp på hösten som sedan slår ut för att sedan stå i snön och lysa. Jag måste vara tråkig och säga att min färg skulle vara klassiskt röd, det bara är så.

Sedan om jag vore en ros, så är det naturligt att vissna, eftersom man måste vara med om förändringar. Det dåliga, jobbiga måste ibland få ske, för att det vackra ska bli desto mer underbart. Så det är okej att vissna för att återigen få en ny knopp som blir en vacker ros. Det är naturens kretslopp och det är helt okej för mig. Även om vissna blommor ser tråkiga ut, t o m fula eller äckliga.

Färgernas betydelse på rosor:


Röda - Kärlek, passion, respekt
Vita - Oskuldsfullhet, renhet, discretion
Korallröda - Lust, åtrå
Lila - Kärlek vid första ögonkastet
Orange - Förtrollning, fascination
Mörkrosa - Tacksamhet
Rosa - Elegans, charm, glädje
Gula - Vänlighet, glädje, svartsjuka

Även om jag har hört lite annorlunda om rosor, tex att om man får en vit ros så betyder det att den personen är otrogen.

Med Kärlek Amelie

Ibland händer det bara

I taket glittrar tomhetens kristaller. Värmens tassar krafsar på min dörr. En efter en slocknar lamporna i kristallerna. Den ledsna spegeln reflekterar bara en tom och dyster bild, en karikatyr av en person jag en gång kände. Blommornas färger bleknar och blommorna vissnar utan att helt dö, och utan att kunna återuppstå.

Träfigurer med tomma ansikten, men med ihopslingrade kroppar, som krampaktigt håller fast vid varandra.

Gosedjuren med deras tomma ögon och mjuka tygkroppar är det som ger trygghet. Min säng är min ark, mitt skydd mot syndernas flod. Gosedjuren är det jag har med mig, förutom värmen och ljuset i en skepnad av en katt.

Förlorade frågor

Är jag en bra person?
Kan någon se mig som vacker?
Kan någon se mig över huvud taget?

Det är så kallt, jag fryser, men vem ska värma mig? När jag är ensam och rädd, vem ska rädda mig då?

Om jag är glad vem ska då vara glad med mig?

Kan någon älska mig, bara mig alltid? Kan jag älska någon utan rädsla?

Allt är så tomt, vem ska fylla tomrummet?

Vart är min räddare i nöden?

Allt är borta nu, fast ändå är allt kvar. Jag tvingas förändra allt fast samtidigt leva precis som vanligt.

Regnet sköljer bort jordens tårar, fast mina tårar sköljer min själ. Imorgon gryr en ny dag, kanske är det solsken imorgon. Det vore på tiden

Min inspirationskälla

Jag kommer ihåg när vi skulle åka till Falun första gången. Vi var förväntansfulla och redo för äventyret. Vi var färdigpackade och vi stod där utanför skolan, med massa andra förvirrade små sexor.

Men vi hade varandra, så vi var inte lika förvirrade. Sedan satt vi där bredvid varandra på bussen mot Falun, och falugården. Först tog det jättelång tid innan vi faktiskt körde iväg, och våra mammor stod där utanför för att vinka av oss, tillsammans med massor av andra föräldrar. Jag hade svårt att lämna mamma, så det blev jobbigt att vi aldrig åkte, där stod våra mammor för att vinka av oss. Jag fällde en del tårar, men det gjorde aldrig du.

Det som jag aldrig kommer glömma var när du nästan viskandes frågade om jag kunde hjälpa dig att bädda din säng i Falun, för du hade aldrig gjort det själv. Du var så söt när du frågade mig, och vid det tillfället tyckte jag att det väldigt roande, jag är ledsen om jag sårade dig med mitt skratt åt det. Men jag hade aldrig varit med om något sådant.

Väl framme i Falun hade vi väldigt kul, det var knappt att jag ville hem, efter femdagars kunskapskoleinternet. Vi har många bra minnen därifrån, bla när vi var "fotografer"... Det blev en väldigt speciell bild, och frågan är om den tredje personen vi tog bilden med, verkligen slängde den.

Pussar och kramar

RSS 2.0